Ja jestem zadowolony z uzywanej OCTY I ale nowej I to bym nie kupil to jest jednak kostrukcyjnie stary samochod i szkoda dac za niego tyle pieniedzy. Ale OCTA II jest sporo drozsza ale tez bez porownania lepsza (glownie zawieszenie, wnetrze )...
Ziomal, dokładnie.. stare konstrukcyjnie ?? chyba i tak nowsze od dużej ilosci auto jeżdzących po polskich drogach.. naszej occie niedługo stuknie 40kkm na liczniku i ciągle daje rade bez problemowo.. nigdy sie nie zepsuła i jesteśmy z niej naprawde zadowoleni.. TDi Power !! :diabelski_usmiech
w marcu 2006 miałem możliwość kupna z mojej firmy 3 sztuk octavia combi 1,9 TDI, poleasingowe, granatowe, rocznik 2001, stan licznika ok. 200 - 250 kkm, z kratkami, serwisowane do końca co 15 kkm - cena 10 000 PLN netto/szt.
dlaczego nie skorzystałem??? (a mogłem dostać za free i w 3 lata spłacić potrącając mi z pensji bez oprocentowania) bo każda z nich miała kilku kierowców i kilka razy miały robione: wymieniane całe sprzęgło, turbosprężarki, przepływomierze, przekładnie kierownicy, itd.... zabrakło miejsca w książce serwisowej !!!
Prawie płakałem jak czytałem ich książki serwisowe...
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
JOKER, gratuluje wyboru :P , tak jak mowi dobrygrzeswawa, skontaktuj sie z djczas'em bo czasem warto poszukac auta poza miejscem zamieszkania :idea: Mowie to z autopsji :!:
Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
ja uważam że nie warto kupować nowej o1,
pod koniec produkcji robią już niedoróbki, lepiej poszukać używanej elegance i nie denerwować sie pierdołami które psują się nie wiadomo kiedy
Też mi się wydaje, że inwestowanie w nową O1 jest chybionym pomysłem.
Nie w tym rzecz, że samochód jest zły... ale kupując go od razu mamy pojazd co by nie mówić nie najlepiej "wypasiony" z minionej epoki, o nie najlepszym zawieszeniu, nie najnowszym silniku (co nie znaczy, że silnik jest zły), z mała ilościa miejsca z tyłu, nie najlepszymi światłami H4, ającego o ile się nie mylę na tylnej belce hamulce bębnowe.... a do tego który za 2 lata bedzie warty tylko około 30.000 pln. :?
Z zachodu można będzie sprowadzić za 2 lata taki rocznik o niebo lepszym wypasem za porównywalną cene...
Decyzja zapadła kupuje octavie 1,9 TDI cena niezła 60 tyś wersja ice tour sedan z lakierem metaliciem pozdrawiam
stałem przed podobnym dylematem (chciałem kupić OI 1.8 T Sport tour)
ale w rezultacie za 64 Tyś dostałem OII 1.9 TDI w wersji classic z klimatyzacją manualną i pakietem skurzanym (kierownica lewarek i ręczny) no i lakier metalic, wybrałem czarną z powodu nielakierowanych klamek i lusterek.
Wiem że to nie jest full wypas, ale to nowsza konstrukcja lepsze zawieszenie no i już jet troszke więcej miejsca z tyłu.
Komentarz